Skip to content

Het verbeteren van de Artrose Gezond website: een website voor iedereen 

Het verbeteren van de Artrose Gezond website: een website voor iedereen 

Hoe kan de website van Artrose Gezond beter passen bij uw wensen? Lees hier meer over de resultaten van ons onderzoek.  

Artrose Gezond is in 2020 begonnen vanuit het Erasmus MC om de gezondheid van mensen met artrose te verbeteren. Dit doen we door het doen van onderzoek, het geven van informatie en het delen van kennis en ervaringen tussen mensen met artrose, onderzoekers en behandelaars.  De website is toe aan een update. Wij wilden daarom de informatie op de website en hoe deze er nu uitziet beoordelen. Met de resultaten van dit onderzoek gaan we de website aanpassen. Daarmee hopen we dat iedereen nog beter de belangrijke informatie over artrose kan vinden en begrijpen.  

Wat hebben we gedaan? 
We hebben tussen mei en juni 2024 zeventien mensen gesproken die artrose hebben. Tijdens de gesprekken bekeken de deelnemers de website en vertelden zij wat ze ervan vonden en hoe de website verbeterd kon worden.  

De resultaten
Uit de gesprekken kwamen zeven belangrijke punten naar voren. Een samenvatting vindt u hieronder:  

  1. Interesse in tips en adviezen: Het is belangrijk dat de website handige tips en adviezen geeft over hoe zelf met artrose om te gaan. Deze tips en adviezen moeten duidelijk worden uitgelegd en makkelijk terug te vinden zijn. Ook is het belangrijk dat de resultaten van onderzoeken over artrose op de website te vinden zijn. Zo kunnen mensen met artrose kijken of ze de adviezen uit deze onderzoeken zelf kunnen gebruiken.  
  1. Foto’s en video’s helpen: Foto’s en video’s maken de informatie duidelijker en mooier. Het is hierbij belangrijk dat de video niet te lang is en dat de ingesproken stem niet te kinderlijk klinkt.  
  1. Eenvoudige taal: Alle informatie moet simpel en duidelijk zijn. Er mogen geen lange stukken tekst staan. Sommige mensen vinden het ook fijn om de informatie in een andere taal te lezen. 
  1. Makkelijk te gebruiken: De website moet eenvoudig te gebruiken zijn. Het moet duidelijk zijn op welke onderdelen je kunt klikken voor meer informatie. 
  1. Vertrouwen geven: Het is belangrijk dat de website betrouwbaar overkomt. Als het logo van het Erasmus MC op de website staat, laat dat zien dat we samenwerken met het Erasmus MC. Dit zorgt ervoor dat de informatie op de website voor bezoekers betrouwbaar is. 
  1. Goed te vinden: De website moet makkelijker te vinden zijn op het internet. Meer zorgverleners moeten weten van Artrose Gezond en naar de website verwijzen. 
  1. Contact: Het is belangrijk dat er contact kan worden opgenomen voor  vragen of het delen van ideeën. Ook moet het duidelijk zijn wanneer en voor welke vragen er contact kan worden opgenomen.  

Wat hebben we hiervan geleerd? 
Ons onderzoek laat zien hoe belangrijk het is om de huidige website te verbeteren, zodat deze beter past bij de wensen van mensen met artrose. Wij gaan hier de komende tijd mee aan de slag en willen nog een keer alle deelnemers bedanken voor hun hulp.