Skip to content

Artrose Gezond café, een groot succes!

Artrose Gezond café, een groot succes!

Op 6 oktober vond het eerste Artrose Gezond café plaats in Nederland. Maar liefst 65 mensen met artrose kwamen speciaal naar Buitenplaats Rozenlust in Rotterdam om daar samen met onderzoekers en behandelaars kennis en ervaringen uit te wisselen over artrose. Een zeer geslaagde bijeenkomst die vraagt om een vervolg!

Na een openingswoord van Patrick Bindels, hoofd afdeling huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC, volgde een presentatie van ‘artroseprofessor’ Sita Bierma-Zeinstra. Vragen als ‘wat is artrose nu precies?’, ‘wat gebeurt er bij artrose?’ en ‘waar gaat huidig onderzoek over om deze ziekte te kunnen stoppen, om te keren of te voorkomen?’ kwamen aan bod.  

Praktische adviezen, tips en oefeningen
Naast deze lezing konden deelnemers kiezen uit verschillende workshops: ‘Omgaan met artrose’, ‘Sport en artrose’, ‘Pijn en artrose’ en ‘Erfelijkheid en artrose’. Tijdens deze workshops was er volop gelegenheid om met elkaar en met experts in gesprek te gaan en kwamen adviezen, tips en oefeningen aan bod die helpen bij artrose.

Op deze middag werden ook de meest recente onderzoeken gepresenteerd en was er tijd om in gesprek te gaan met ‘artrose-onderzoekers’, lotgenoten en experts. Onder het genoegen van een drankje tijdens de borrel konden deelnemers verder vragen stellen over artrose maar ook aangeven welke onderwerpen aandacht nodig hebben bij een volgend Artrose Gezond café én waar de focus voor toekomstig onderzoek moet liggen. 

Wil je meer weten over deze bijeenkomst? Lees hier meer.