Skip to content

Erkenning voor langlopend artroseonderzoek

Erkenning voor langlopend artroseonderzoek

Hoogleraren Sita Bierma-Zeinstra, Joyce van Meurs en Gerjo van Osch ontvangen samen met hun collega-onderzoekers één miljoen euro voor langlopend onderzoek naar artrose. ReumaNederland verraste beide onderzoeksgroepen onlangs met de toekenning en het certificaat ‘Research Center of Excellence’.

ReumaNederland heeft twee ‘Research Centers of Excellence’ in het Erasmus MC uitgeroepen. Eén voor de onderzoeksgroep van Sita Bierma-Zeinstra (afdeling Huisartsgeneeskunde en afdeling Orthopedie & Sportgeneeskunde), en één voor de onderzoeksgroepen van Joyce van Meurs (afdeling Orthopedie & Sportgeneeskunde en afdeling Interne Geneeskunde) en Gerjo van Osch (afdeling Orthopedie & Sportgeneeskunde en KNO). Dit betekent dat zij de komende vijf jaar samen één miljoen euro krijgen voor onderzoeksprojecten naar artrose.

Opsteker

Artrose voorkomen, vroeg herkennen en in de toekomst beter en vroeger kunnen behandelen is hun gezamenlijke doel, dat ze ieder vanuit hun eigen expertise aanvliegen. Een unieke combinatie: de één vanuit het laboratorium, de ander vanuit de praktijk. ‘De subsidie is een opsteker voor ons onderzoek en voelt als erkenning voor het werk waar we mee bezig zijn’, vertelt Joyce tijdens het bezoek van ReumaNederland.

Invaliditeit

De hoogleraren willen artrose op de kaart zetten. Dat is hard nodig, volgens hen. ‘Artrose is de volksziekte van de toekomst’, zo vertelde Sita. Wereldwijd is artrose de meest voorkomende gewrichtsaandoening die leidt tot invaliditeit. U kunt hier een uitgebreider bericht lezen over het langlopende onderzoek: https://amazingerasmusmc.nl/orthopedie/miljoen-euro-voor-langlopend-artroseonderzoek/