Skip to content

Help! Hoe vinden we mensen met beginnende knieartrose?

Help! Hoe vinden we mensen met beginnende knieartrose?

Oproep via Facebook 
Een tijdje geleden hebben wij via de website en Facebook-pagina van Artrose Gezond een oproep gedaan aan mensen met beginnende knieartrose of zij mee willen doen aan een onderzoek naar het effect van oefentherapie op hun knieklachten. 

Onderzoekspelregels 
Om mee te kunnen doen aan het onderzoek mocht men niet langer dan 1 jaar knieklachten hebben en nog geen oefentherapie voor de knieklachten hebben gehad. We hebben een aantal maanden naar deelnemers gezocht. Helaas hebben wij moeten besluiten om het onderzoek te stoppen omdat we niet genoeg geschikte deelnemers konden vinden. 

Waarom spelregels? 
Veel mensen die hadden gereageerd op onze oproep konden niet meedoen aan het onderzoek, omdat ze vaak veel langer dan 1 jaar klachten hadden of al oefentherapie hadden gehad. Toch is het belangrijk om dit onderzoek te doen, omdat eerder is gebleken dat oefentherapie bij beginnende knieartrose wel degelijk kan zorgen voor minder pijn en een betere functie van de knie op de korte en lange termijn. 

Help ons zoeken 
Daarom stellen wij u de vraag: heeft u een idee hoe we deze mensen kunnen vinden? We hebben geprobeerd mensen voor het onderzoek te bereiken via de Artrose Gezond website, lokale kranten en de Facebook-pagina van het Erasmus MC, Artrose Gezond en het onderzoek (PiloETt). Hebt u andere ideeën? Mail ons: knieonderzoek@erasmusmc.nl