Bedankt voor u interesse! Er hebben al zoveel mensen gereageerd dat we nu even genoeg mensen hebben. Mocht u op de hoogte willen blijven of benaderd willen worden voor toekomstig onderzoek naar handartrose, mailt u dan naar artrosegezond@erasmusmc.nl en vermeld in ieder geval handartrose in het onderwerp.
Waarom doen we dit onderzoek?
Handartrose is één van de meest voorkomende vormen van artrose. Mensen met handartrose hebben last van pijn en stijfheid in de gewrichten in de pols, duim of vingers en hebben moeite met alledaagse handelingen zoals het openen van een potje of het omdraaien van de sleutel in het slot. Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar handartrose, omdat er lang gedacht werd dat het een milde ziekte was waar niet veel behandelmogelijkheden voor zijn. Om de zorg voor mensen met handartrose te verbeteren, is het belangrijk dat er meer onderzoek gedaan wordt. Het doel van dit onderzoek is om de ervaringen en meningen van mensen met handartrose in kaart te brengen.
Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek?
Wij zijn op zoek naar mensen van 45 jaar en ouder met klachten van de handen veroorzaakt door artrose. U kunt meedoen aan het onderzoek als u vanwege uw klachten contact hebt gehad met een zorgverlener (zoals de huisarts, fysiotherapeut, handtherapeut, specialist in het ziekenhuis etc.).
Wat houdt het onderzoek in?
Als u meedoet aan het onderzoek, zal één van de onderzoekers contact met u opnemen voor het plannen van een interview. Het interview kan online plaatsvinden (via Microsoft Teams). Als u in regio Rotterdam woont, kan er ook een fysieke afspraak gemaakt worden. Het interview duurt 30-45 minuten en wordt door de onderzoeker opgenomen.
Wat wordt er met de resultaten gedaan?
- Het interview wordt geanonimiseerd zodat de gegevens niet naar u te herleiden zijn.
- De resultaten worden alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden.
- Met de informatie uit de interviews kunnen aanbevelingen worden gedaan om de zorg voor handartrose te verbeteren.
Onderzoeksteam:
Onur Kaya (PhD-student en huisarts in opleiding)
Dieuwke Schiphof (Projectleider Artrose Gezond)
Emma van Baalen (Master Student Geneeskunde)