Bent u 30 jaar of ouder en heeft u beginnende heup- of knieklachten? Dan kunt u mogelijk meedoen aan ons onderzoek naar ‘Vroege herkenning van artrose’.
Waarom doen we dit onderzoek?
Om de diagnose artrose van de knie of heup in een vroeg stadium te kunnen stellen, is het van belang dat mensen met beginnende heup- of knieklachten contact opnemen met een zorgverlener, zoals een huisarts of fysiotherapeut. Uit onderzoek weten we echter dat mensen met knie- of heupklachten vaak pas na jaren voor het eerst hulp zoeken. Daarom willen we graag van mensen met beginnende heup- of knieklachten weten waarom ze wel of niet een zorgverlener hebben bezocht.
Wie kunnen meedoen aan dit onderzoek?
U kunt meedoen aan het onderzoek als:
- u 30 jaar of ouder bent
- u beginnende heup- of knieklachten heeft (korter dan 2 jaar aanwezig)
U kunt niet meedoen aan het onderzoek als:
- de heup- of knieklachten zijn ontstaan door een ongeval, zoals een harde val of botsing
- bij u een andere vorm van artritis is vastgesteld, zoals reuma of jicht
- u de Nederlandse taal niet verstaat
Wat houdt het onderzoek in?
Het onderzoek bestaat uit een eenmalige anonieme vragenlijst die u online kunt invullen. De vragen gaan over uw heup- of knieklachten en of u hiervoor wel of niet bij een zorgverlener bent geweest. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 5 minuten.
Aan het einde van de vragenlijst vragen wij u of wij u mogen benaderen voor een één-op-één interview van maximaal een uur. Tijdens dit interview zullen wij meer vragen stellen over waarom u wel of niet een zorgverlener heeft bezocht. Alleen als wij u mogen benaderen, vragen wij u om uw e-mailadres achter te laten.
Wilt u meer lezen over het langlopende artroseonderzoek?
Klik hier voor het nieuwsbericht over de verkregen subsidie: https://artrosegezond.nl/erkenning-voor-langlopend-artroseonderzoek/
Klik hier voor het nieuwsbericht over alle onderzoeken binnen het parelonderzoek
Vragen?
Heeft u vragen over het onderzoek dan kunt u contact opnemen met het onderzoeksteam via parel@erasmusmc.nl of 010-7035882
Onderzoeksteam:
Carla Braam (onderzoeker), Eveline Molendijk (onderzoeker), Dieuwke Schiphof (projectleider)