Eerste Artrose Gezond café, een groot succes!

Op 6 oktober vond het eerste Artrose Gezond café plaats in Nederland. Maar liefst 65 mensen met artrose kwamen speciaal naar Buitenplaats Rozenlust in Rotterdam om daar samen met onderzoekers en behandelaars kennis en ervaringen uit te wisselen over artrose. Een zeer geslaagde bijeenkomst die vraagt om een vervolg!

Continue reading

Vitamine K onderzoek

13 december 2021 heeft de 4e bijeenkomst plaatsgevonden. Deze bijeenkomst ging over een nieuw onderzoek naar de rol van vitamine K in het ontstaan en de verergering van van artrose. Lees hier de samenvatting.

Continue reading

Duimartrose onderzoek

In de 3e bijeenkomst zijn we bij elkaar gekomen om een nieuw onderzoek naar behandeling van duimartrose te bespreken. Een onderzoeker en een orthopeed legden hun idee voor, waarop de deelnemers vragen konden stellen en hun mening konden geven.

Continue reading

Gastspreker Maarten de Wit

In deze 2e bijeenkomst heeft gastspreker en ervaren ervaringsdeskundige Maarten de Wit gesproken over ervaringsdeskundige rollen in de wetenschap en hoe onderzoekers hier tegen aan kijken.

Continue reading

1e online bijeenkomst met ervaringsdeskundigen

De eerste bijeenkomst van Artrose Gezond stond in het teken van elkaar leren kennen en verwachtingen uitwisselen. We bespraken wat het belang is van meedenken en meebeslissen in onderzoek en op welke manier dat gedaan kan worden. Lees hier het hele verslag van deze bijeenkomst.

Continue reading